mandag den 21. oktober 2013

Iran - Nan-E Barbari

Et lækkert hvedebrød,
uden de store krumspring.
Olien giver en lækker skorpe,
og sesam giver lidt smag.

Nan-E Barbari
Ingredienser (6 brød):
½ tsk tørgær

2 dl lunken vand
½ tsk sukker
½ tsk salt
6 dl hvedemel
2 spsk olie
½ dl majs mel
½ spsk sesam frø


Opløs gær i ½ dl lunken vand.
Tilsæt sukker.
Lad stå i 10 min.
Put gærblandingen i en skål.
Tilsæt resten af vandet og salt.
Mix grundigt.
Tilsæt hvedemelet under æltning/omrøring.
Ælt dejen.
Den må ikke være klistret.
Put olie i bunden af skålen, og læg dejen ovenpå.
Dæk med et fugtigt klæde, og lad hæve i 4 timer.
Pres luft ud af dejen.
Vend dejen, og lad hæve til dobbelt størrelse.
Varm ovnen til 260 grader.
Del dejen i 6 dele, hvert stykke skal ca være 12 cm i diameter.
Drys en plade med majs mel, og læg brødet på pladen.
Lav små huller i brødene, og drys med sesam.
Bag i 8 min.
Vend brødet på hovedet og bag 4 min mere.

Køl af under klæde.

1 kommentar:

  1. Den skal prøves, hvis vores ovn virker. Ser ukompliceret og lækkert ud.

    SvarSlet